PAASFESTIJN DRUNEN, MAANDAG 2e PAASDAG 2 APRIL van 11.00 uur tot 17.30 uur

Het Paasfestijn te Drunen wordt dit jaar alweer voor de 18e keer georganiseerd. Dankzij een strakke organisatie, medewerking van vele verenigingen en deelname van een zeer groot aantal ondernemers en winkeliers is het Paasfestijn op 2e paasdag nog steeds GRATIS toegankelijk Met zoveel attracties en activiteiten is dat welhaast uniek te noemen vandaag de dag.
RAADHUISPLEIN Op het Raadhuisplein wordt dit jaar een samenwerking aangegaan met de horeca ondernemers van het plein, De Arcade, Lokaal, La Cantina en De Smulkar Evenementenverzorging. Er staat dit jaar natuurlijk ook weer een podium. DJ Stefan de Hart gaat hierop de hele dag gezellige 30+ muziek draaien.

Ook komt er een spetterend optreden van The Great Guys

De Great Guys, drie vrienden met een gezamenlijke passie: muziek. Authentieke, veelzijdige zangers met aanstekelijke humor. Groot qua stem, ieder op zijn eigen manier. Met de Great Guys bent u voor elke gelegenheid verzekerd van een unieke act, waarbij het plezier en enthousiasme ervan afspat. Jazz, Soul, Motown... And much more ... De Great Guys, drie vrienden met een gezamenlijke passie: muziek. Authentieke, veelzijdige zangers met aanstekelijke humor. Groot qua stem, ieder op zijn eigen manier. Met de Great Guys bent u voor elke gelegenheid verzekerd van een unieke act, waarbij het plezier en enthousiasme ervan afspat. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een (levenslied-)festival, een bruiloft of een concert met een groot orkest. Uiteenlopende podia De vriendschap tussen Dick, Dirk en Jeroen begon bij Benny’s Big Show Orchestra, Nederlands grootste showorkest. Daarmee stonden zij als leadzangers op de meest uiteenlopende podia. Van bedrijfsgala’s tot grootse concerten of (theater-)tours. In eigen land en zelfs in China. Daarnaast traden zij met diverse gastartiesten op. Denk onder andere aan The Gibson Brothers, Xander de Buisonje, Albert West, Henk Poort en Ben Cramer. Dicht bij de mensen Ook buiten het orkest vonden de zangers elkaar. Ze konden er geen genoeg van krijgen om samen op te treden. Maar de drie ras-entertainers wilden wel dichter bij de mensen staan. En zo waren de Great Guys geboren. Zeer breed repertoire Van sfeervolle crooners, Ratpack en jazz tot soul, Motown, disco, pop en zelfs Nederlandstalig. Hun brede muzikale repertoire maakt een passende act mogelijk voor elk evenement. Zo luisteren zij diverse bedrijfsfeesten en bruiloften op, maken ze regelmatig een uitstapje naar het buitenland en zijn zij vaste zangers bij Holland Casino, Jazz in Duketown in Den Bosch en de IJzeren Man concerten in Vught.

PASAR MALAM In de HUGO DE GROOTSTRAAT

De 3de editie alweer van de Pasar Malam (Oosterse jaarmarkt) in Drunen tijdens het Paasfestijn! Op maandag 2e paasdag kan u hier de hele dag heerlijk vertoeven! De tijden zijn maandag 11:00u – 17:30u. De pasar is vrij toegankelijk voor iedereen. Pasar Malam is ontstaan in Indonesia wat letterlijke vertaald kan worden met avondmarkt. Deze markten worden in Indonesië gehouden op pleinen en centrum van dorpen en steden. Het is bedoeld om de saamhorigheid , gezelligheid en contacten te bevorderen. Enkele bestanddelen van deze markten zijn muziek, dansen en non-food kramen en natuurlijk Eten ….
Na de onafhankelijkheid van Indonesië ,zijn veel Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken . Ook de Pasar Malam werd in de 60 jaren in de Nederlandse samenleving geïntroduceerd. Eerst was het voor de Indische Nederlanders, maar gaande weg is het een algemeen begrip voor Nederland geworden, en iedereen is hier welkom.
Om 11.30 uur zal de band Chard met het muzikale entertainment beginnen en het zal eindigen tot 17.30 uur. Tussen door zal zangeres Teresia enkele liederen ten gehore brengen uit het het nostalgische land Indonesië. Ook zal een originele Balinese dansgroep Anning Bali Ayu optreden.. Buiten deze muzikale omlijsting zal er een drietal Indonesische Foodstand hun producten aanbieden bestaande uit Indonesische gerechten en snacks. Om te completeren zullen er een aantal Non-Food Kramen zijn, met producten dat gerelateerd is met het Oosterse. We willen u hartelijk welkom heten, en zoals ze in Indonesië Zeggen. Selamat Datang

MODESHOW LINGERIE-ANJAVANDENBERK EN SHOEBY TIJDENS PAASFESTIJN. LEUKE ACTIE IN HUGO DE GROOTSTRAAT.

In de Hugo de Grootstraat staat tijdens het Paasfestijn weer de Pasar Malam. Tussen het optreden van de band en dansers door zullen er modeshows gegevens worden. Shoeby zal de nieuwste voorjaarsmode showen voor dames en heren. Lingerie Anja van den Berk showt haar nieuwe voorjaarsmode van badkleding, lingerie en nacht/loungekleding. Mode is dit jaar o.a. de kleuren geel, oranje, rood, groen in diverse tinten, bloemdessins en strepen. Beide zaken zijn al 25 jaar vertegenwoordigd in Drunen en kennen een grote klantenkring in Drunen en omstreken. Tevens hebben ondernemers in de Hugo de Grootstraat hun krachten gebundeld en speciaal voor deze paasmaandag een leuke actie; wanneer je bij 4 van de 5 deelnemende ondernemers een artikel koopt op deze dag kun je een week later een taart bij Bakker Bart ophalen! En wie heeft daar nu geen zin in? Hugo de Grootstraat heeft weer eens wat!
OPTREDENS BIJ DE RABOBANK

Op het podium bij de RABO-bank:

ReCoverT” en “Hullie Wir” spelen tijdens het Paasfestijn op 2e Paasdag in Drunen op het podium bij de RABObank: ReCoverT is de huisband van revalidatiecentrum Tolbrug (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en is begonnen als leuke act voor een personeelsfeest. Bandleden zijn voornamelijk werkzaam in de zorg en collega’s van elkaar. Na een paar wisselingen in de bezetting, een naamswijziging, vele repetities en ook al enkele mooie optredens in besloten kring klaar voor publieke optredens. De band “Hullie Wir” spelen voor de eerste keer op een open podium. Muzikanten komen allemaal uit de omgeving van Drunen en enkele daarvan zijn bekende gezichten in de muziekwereld. Beide bands zijn 7-mans(vrouw) formaties en opvallend is dat bij beide bands leeftijd geen rol speelt, een bewijs dat muziek verbroederd. Repertoire van deze bands bestaat voornamelijk uit bekende muziek en iedere muziekliefhebber zal hier verrast worden met muziek van alle tijden, van de jaren 60 tot muziek uit de hedendaagse hitlijsten.

OLDTIMERS Ook dit jaar zullen er op het Paasfestijn, een aantal Amerikaanse auto's te bewonderen zijn. Van mat-zwart tot aan glanzend Chrome. Komt u ze ook bewonderen? Ze zullen ter hoogte van de Lidl staan.

Mini Efteling en Tovulon Entertainment,

Voor de kinderen is er weer van alles te beleven! Voor feestwinkel Tovulon zijn de bekende youTuber Martijn en de paashaas aanwezig voor een meet & Greet. De Mini Efteling is hier ook te vinden met bekende Eftelingfiguren en clown Eppo presenteert gezellige kindershows.

Fairytale Favorites

Waan je in een levensecht sprookje met de prinsessen van Fairytale Favorites! DRUNEN – Tijdens de komende editie van het Paasfestijn komen sprookjes tot leven met de betoverende prinsessen van Fairytale Favorites. Maar liefst acht bekende sprookjesfiguren zullen het Paasfestijn een magisch tintje geven; zo kun je niet alleen op de foto met jouw favoriete prinses, maar zijn er ook diverse activiteiten voor de kinderen. Altijd al jouw favoriete prinsessen willen ontmoeten? Dit is je kans! Zowel de bekende klassieke prinsessen zoals o.a. Raponsje, als de nieuwe, populaire Sneeuwzusjes en Eilandprinses zullen het Paasfestijn komen betoveren. Er is niet alleen ruimte om alle karakters te ontmoeten en een prachtige foto te maken, maar de prinsessen nemen ook een heleboel leuke dingen mee vanuit het kasteel om alle kleine prinsesjes een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo zullen er Magische Make-overs worden gegeven door de prinsessen, waarbij ieder meisje wordt omgetoverd in een ware prinses. Om het helemaal af te maken, zullen er ook glittertattoo’s worden gezet. Naast een betoverende nieuwe look, worden er spelletjes gespeeld, wordt er gezongen en gedanst, en zijn er zelfs prijzen te winnen. Zo zal onder andere de mooiste foto van de dag een gratis bezoekje van één van de prinsessen op een feestje winnen! En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zal er ook nog eens een heus prinsessen-springkussen aanwezig zijn. Al met al zal het een geweldige dag worden voor iedereen die in sprookjes gelooft! Dus trek met het Paasfestijn je allermooiste prinsessenjurk aan, neem een camera mee en beleef een onvergetelijke dag met de magie van Fairytale Favorites!

GROTESTRAAT Ter hoogte van Decocay

C&T Kindershow: een middagprogramma voor jong en oud! Vanuit zijn mobiele podiumwagen presenteer hij diverse showprogramma's, aangepast aan het aanwezige publiek. Licht, geluid en decors zorgen voor een optimale sfeer. Het publiek wordt geboeid en vermaakt door de gevarieerde optredens van Clown Cees. Het wordt lachen-gieren-brullen, want Clown Cees is wellicht niet zo slim als hij zelf zegt! Gedurende het eerste showprogramma worden diverse kinderen uitgenodigd om te assisteren bij de goochelkunsten van Clown Cees. Na afloop van dit hilarisch gebeuren worden de assisterende kinderen beloond met een leuke verrassing!

KINDERACTIVITEITEN

Ook is er voor de kinderen weer zeer veel te doen op het Paasfestijn. Vele attracties worden geleverd door Evenementenzorg de Toren. De Basejump XXL Maak een spectaculaire sprong van maar liefst vijf meter en ervaar het ultieme gevoel van een vrije val! DEZE ATTRACTIE IS GRATIS TOEGANKELIJK!! Eveneens GRATIS zijn: Schmincken voor de kinderen Diverse springkussens die verspreid over het hele parcours staan Verder staan er over het gehele parcours verdeeld: draaimolen, zweefmolen, ponyrijden, squadsrijden, miniscooterbaan Ook staat er net als ieder jaar weer de bungy-trampoline: Een combinatie van bungee-elastieken en trampolines met als resultaat huizenhoge sprongen zonder gevaar.

Het Promoteam NUL

Het Promoteam NUL maakt weggebruikers op een speelse manier bewust van de gevaren van afleiding in het verkeer. Het komende jaar richt ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ zich op alert en zonder alcohol, drugs of medicijnen deelnemen aan het verkeer. Het thema voor dit jaar is dan ook ‘NUL staat voor NIKS’. Hoe alert ben jij? Kom er vandaag achter! Neem een kijkje in onze stand: doe het reactiespel, test je verkeerskennis en beloof om beter op te letten in het verkeer.

HORECA

Er zijn diverse gezellige terrassen en eetstands over het gehele parcours (de Grote straat van Bakker Allard tot en met de Zeuve Lantaarns) te vinden. Bij Café Het Oude Raadhuis vind u een gezellig terras met live optredens. Feestcafé ’t Hart van Drunen Dit jaar zijn er diverse djs buiten en binnen en een groot terras Taveerne de Zeuve Lantaarns 2ePaasdag spektakel binnen & buiten Gezellig terras Toegang gratis! GROTE BRADERIE Natuurlijk is er dit jaar weer een grote braderie en zijn alle winkels in het centrum van Drunen open, wat dit jaar weer rond de 200 kraampjes over het hele parcours oplevert! Dus komt allen op 2e paasdag naar het centrum van Drunen voor een gezellige dag met vermaak voor het hele gezin